Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

Both sides previous revision Edellinen revisio
yhtiowiki:yhtioemuotoinen_maatalous_suomessa [2018/11/28 09:30]
juhani_paavilainen
yhtiowiki:yhtioemuotoinen_maatalous_suomessa [2018/11/28 09:34] (nykyinen)
juhani_paavilainen
Rivi 8: Rivi 8:
  
  
-Vuonna ​2015 haki Suomessa maataloustukia ​752 kpl osakeyhtiömuotoista ja 91 kpl henkilöyhtiömuotoista maatilaa. Yhtiöitä on 1,%  maataloustukia hakeneiden maatilojen kokonaismäärästä (noin 53 000). Osakeyhtiöiden määrä  ​nousee 30–50 ​kpl vuodessa, ja henkilöyhtiöiden ​määrä on  hieman laskenut vuosittain. ​+Vuonna ​2018 haki Suomessa maataloustukia ​873 kpl osakeyhtiömuotoista ja 89 kpl henkilöyhtiömuotoista maatilaa. Yhtiöitä on 1,%  maataloustukia hakeneiden maatilojen kokonaismäärästä (noin 49.600). Osakeyhtiöiden määrä  ​nousi 88 kpl  ​vuodesta 2017. Henkilöyhtiöiden ​määrä on  hieman laskenut vuosittain. ​
  
 {{:​yhtiowiki:​maatilat_2012-2018_.pdf|Osakeyhtiömuotoisia maatiloja}} on eniten Varsinais-Suomessa ja Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Päätuotantosuunnan mukaan osakeyhtiöitä on eniten sika-, siipikarja- ja hevostaloudessa sekä viljanviljelyssä. Viime vuosina kasvu on ollut nopeinta nautakarjataloudessa. Osakeyhtiömuotoiset maatilat ovat pääsääntöisesti kooltaan suuria. Pellervon taloustutkimus PTT on julkaissut raportin [[http://​ptt.fi/​fi/​prognosis/​242-rinta-kiikka-s-pyykkonen-p-ja-ylatalo-m-osakeyhtiomuotoinen-maatalous-suomessa|Osakeyhtiömuotoinen maatalous Suomessa, raportteja 242]]. Siinä mm. todetaan, että sika- ja siipikarjatuotannossa osakeyhtiöiden osuus tuotannosta määrästä on 15–30 prosentin välillä. {{:​yhtiowiki:​maatilat_2012-2018_.pdf|Osakeyhtiömuotoisia maatiloja}} on eniten Varsinais-Suomessa ja Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Päätuotantosuunnan mukaan osakeyhtiöitä on eniten sika-, siipikarja- ja hevostaloudessa sekä viljanviljelyssä. Viime vuosina kasvu on ollut nopeinta nautakarjataloudessa. Osakeyhtiömuotoiset maatilat ovat pääsääntöisesti kooltaan suuria. Pellervon taloustutkimus PTT on julkaissut raportin [[http://​ptt.fi/​fi/​prognosis/​242-rinta-kiikka-s-pyykkonen-p-ja-ylatalo-m-osakeyhtiomuotoinen-maatalous-suomessa|Osakeyhtiömuotoinen maatalous Suomessa, raportteja 242]]. Siinä mm. todetaan, että sika- ja siipikarjatuotannossa osakeyhtiöiden osuus tuotannosta määrästä on 15–30 prosentin välillä.

Päivittäjän opas
Lataa itsellesi päivittäjän ohjekirja oheisesta linkistä. Klikkaa linkin päällä hiiren oikeaa ja valitse 'Tallenna nimellä'.